Botbreuken helen beter en sneller met homeopathie

Het is winter. De tijd dat mensen uitglijden op straat door gladde trottoirs of wegen. En dat velen op wintersport gaan. Waarvan sommigen helaas met de gipsvlucht terugkeren naar huis vanwege een ongelukkige val tijdens het skiën met een botbreuk tot gevolg. Dan is het goed om te weten dat met behulp van homeopathie breuken sneller en beter genezen en patiënten minder pijn ervaren!

Homeopathie wordt al eeuwen toegepast om de genezing van breuken te versnellen, callusvorming te bevorderen (dit is de natuurlijke manier waarop een breuk in een bot weer dichtgroeit) en pijn te verminderen. Hoewel vele patiënten en behandelaars melding hebben gemaakt van deze voordelen, waren er tot voor kort geen onderzoeken die deze voordelen daadwerkelijk aantoonden.
Gerandomiseerd dubbelblind onderzoek

In India is klassieke homeopathie de gebruikelijke geneeswijze.

Tussen 2009 en 2012 werden 67 patiënten, die met een gebroken enkel waren opgenomen in een Indiaas ziekenhuis, uitgenodigd om aan een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek deel te nemen. Zij werden verdeeld in een homeopathische en een niet-homeopathische behandelingsgroep, en alle patiënten kregen de gebruikelijke orthopedische zorg gedurende 12 weken na de blessure.

Snellere en betere genezing en minder pijn met homeopathie

De homeopathische behandelingsgroep ervoer een snellere genezing, en significante verbetering van de breuklijn, rand, callusvorming en breukheling in vergelijking met de placebo groep. De deelnemers aan deze groep ervoeren ook minder pijn en hadden minder pijnstilling nodig.