Een onvervulde kinderwens

Het lijkt zo gewoon, maar is zo bijzonder. Zwanger worden en een gezond kindje krijgen. Voor veel stellen is het de gewoonste zaak van de wereld.

Je hebt op een gegeven moment in je leven samen de wens om een kind te krijgen; je stopt met anticonceptie en dan raak je meestal binnen één jaar zwanger! Het komt echter steeds vaker voor dat dit niet vanzelfsprekend is.

Dan volgt de huisarts

Na een jaar van vruchteloos proberen en teleurgesteld zijn wenden stellen zich tot de huisarts. En na wat eenvoudige adviezen in relatie tot leefstijl en het bijhouden van je temperatuur probeer je weer een paar maandjes.

Als het ook dan niet is gelukt om zwanger te worden volgt een verwijzing naar de gynaecoloog. Een periode van onderzoek volgt om een mogelijke oorzaak te achterhalen. En dan begint de fase van behandeling.

En vervolgens de gynaecoloog

Afhankelijk van de oorzaak wordt er een behandelvoorstel gedaan. Een moeilijke tijd breekt aan. Vrouwen krijgen vaak hormonen toegediend om de ovulatie te bevorderen. Bij mannen wordt indien nodig een zaadmonster gevraagd om het zaad ‘op te werken’ en de beste zaadcellen te selecteren.

Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een zaaddonor. Vervolgens worden zware behandelingen als Intra Uteriene Inseminatie (IUI), In Vitro Fertilisatie (IVF) en/of Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI) ingezet. Soms met en soms zonder resultaat.

Klassieke Homeopathie werkt! Ook nu!

Klassieke Homeopathie kan veel voor mensen met een onvervulde kinderwens doen! Als de oorzaak van het probleem bekend is kan er gericht op het probleem een homeopathische behandeling worden gekozen. Als er (nog) geen oorzaak bekend is kunnen veel stellen goed geholpen worden door beide partners het homeopathische middel te geven dat werkt op hun hele gestel.

Dit werkt zo mooi omdat je met behulp van Klassieke Homeopathie soms blokkades om zwanger te worden op kunt heffen. Dit kunnen lichamelijke problemen zijn, maar ook op psychisch of emotioneel vlak kan er onbewust iets spelen dat het zwanger worden in de weg staat. Regelmatig gebeurt het dat ik binnen enkele maanden een telefoontje krijg met het bericht ‘We zijn zwanger!’ Zo’n bericht vervult mij met grote blijdschap! Ik wens het iedere wensouder toe!