Het Coronavirus

Zoals bekend is er sinds december 2019 een griepachtige aandoening in omloop die begonnen is in China. Dit nieuwe virus veroorzaakt wereldwijd veel onrust. Wat weten we tot nu toe over een besmetting met dit Corona virus (Covid-19).

Het is voor het eerst opgedoken in de plaats Wuhan in de Chinese provincie Hubei. Het leidt tot luchtwegklachten (hoesten, niezen, kortademigheid) en koorts. Een deel van de aangedane mensen loopt het risico op ernstig ziek worden (denk aan longontsteking) met overlijden tot gevolg. Over het algemeen betreft dit mensen met een ernstig onderliggend lijden of hoog bejaarde personen met een verminderde weerstand.

Voor dit nieuwe virus hebben we nog geen gewone medicijnen of een vaccin kunnen ontwikkelen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunnen we zelf doen om verspreiding en infectie met dit virus te voorkomen?
Allereerst zijn er natuurlijk de praktische maatregelen.

  • Probeer op een afstand van ongeveer 2 meter te blijven van andere mensen
  • Was je handen met grote regelmaat met water en zeep en was ze grondig! 20 seconden per wasbeurt en beide gehele handen wassen! Dus binnenkant, buitenkant, de vingers en tussen de vingers en de polsen.
  • Bij hoest de arm voor de mond! Dus hoesten in de elleboog.

En wat minstens zo belangrijk is: Zorg voor een goede weerstand!

  • Eet gezond en gevarieerd; voldoende groenten en fruit, eiwitten en koolhydraten. Zorg dat u minimaal 1000 mg vitamine C per dag nuttigt en neem extra vitamine D3 (75 microgram per dag) om uw weerstand te ondersteunen.
  • Zorg voor voldoende rust
  • Ga minimaal 30 minuten per dag naar buiten voor een wandelingetje in de natuur. Blijf ook hierbij op minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen!
  • Houd uw conditie op peil.

Welke symptomen zijn een indicatie voor besmetting?

Luchtwegklachten, koorts boven de 38 graden en andere griepachtige verschijnselen.

Wat moet je doen bij besmetting?

Meld je bij de huisarts voor controle op besmetting. En ga thuis in quarantaine.

Ook kun je contact zoeken met een klassiek homeopaat. Deze kan een op maat gesneden homeopathisch middel voor u inzetten, zodat u zich snel weer beter zult voelen. Per persoon kan de keuze vpoor een homeopathisch middel verschillen, omdat het maatwerk is! Slik dus niet klakkeloos het pilletje van iemand anders!