Homeopathie en kinderziektes

Het lijkt erop dat we tegenwoordig bang zijn om onze kinderen gewone kinderziektes door te laten maken. Wat twee generaties terug nog heel gewoon was lijkt nu een bedreiging voor de gezondheid van onze kinderen. MAAR IS DAT OOK ZO?

Kinderziektes hebben een functie

Het doormaken van kinderziektes heeft een functie. Namelijk het immuunsysteem prikkelen om over te gaan tot actie. Bij de geboorte zijn de systemen om te kunnen reageren op een bacterie of virus in aanleg aanwezig. Maar ze functioneren nog niet. Door de antistoffen van de moeder wordt een zuigeling de eerste fase van het leven beschermd.

Tijdens het doormaken van eenvoudige ziektes ontwikkelt het immuunsysteem zich zodat het effectief kan reageren als er een ernstige ziekteverwekkende bacterie of een virus binnendringt in het lichaam. Op deze wijze leert het lichaam zichzelf te beschermen.

Ziekten als bof, mazelen, rode hond en waterpokken kreeg vroeger bijna ieder kind. En vrijwel elk kind dat één van die ziektes kreeg was kortdurend ziek en herstelde vervolgens zonder problemen. Een enkele keer gebeurde het dat een kind een complicatie kreeg die toegeschreven kon worden aan het doormaken van één van de kinderziektes. Dat aantal was echter klein.

Schade in het immuunsysteem en in het zenuwstelsel

Met de beste bedoelingen zijn we onze kinderen gaan vaccineren. Het begon rond 1960 met een paar ziekteverwekkers en is tegenwoordig uitgebreid tot vele aandoeningen. We dachten met vaccinatie onze kinderen te beschermen.

Het effect hiervan is echter dat kinderen niet meer op jonge leeftijd deze ziektes doormaken. En het immuunsysteem van gevaccineerden niet meer de kans heeft gehad om zich te oefenen en zich te ontwikkelen. Zodat het adequaat kan reageren als een ziekteverwekker binnendringt.
Door toevoegingen in de vaccins dringen schadelijke stoffen de hersenen binnen. Met kleine, maar soms ook grotere schade in de hersenen tot gevolg. Van nature is er een barrière tussen bloed en hersenen waardoor ziekteverwekkers niet makkelijk de hersenen binnen kunnen dringen.

Veel kinderen hebben tegenwoordig last van de luchtwegen, de darmen, de huid, van allergieën, van gedragsstoornissen (denk aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of hyperactieve kinderen). Helaas ontwikkelen ook steeds meer kinderen ernstige ziektes (denk aan leukemie of andere vormen van kanker). En bij relatief jong volwassenen zien we steeds vaker ziekten in het zenuwstelsel optreden (denk aan ziektes als MS, ALS, etc.)of bijvoorbeeld ernstige vormen van kanker. Is dat de prijs die we willen betalen voor het niet meer doormaken van eenvoudige ziekten met een klein risico op complicatie?

Hoe beschermen we onze kinderen het best?

Zou het niet beter zijn om onze kinderen op een natuurlijke manier te beschermen? Door ze eenvoudige ziektes door te laten maken en ze, indien gewenst, daarbij te ondersteunen met natuurlijke middelen, zoals homeopathie? Zodat een gezond immuunsysteem de kans krijgt om zich te ontwikkelen en echt te beschermen tegen ziekteverwekkers.