Homeopathie en slaapproblemen

Lekker slapen vinden we vaak zo gewoon. En we hebben het ook nodig om te verwerken, om uit te rusten en weer energie en nieuwe ideeën op te doen. Maar lekker slapen is helaas niet voor iedereen gewoon. Het schijn t dat ongeveer één derde deel van de Nederlandse bevolking problemen heeft met slapen.

Veel volwassenen en ook kinderen kunnen dus niet lekker slapen. En voldoende slapen en uitgerust weer wakker worden. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals slaperigheid overdag, concentratieverlies en soms hartkloppingen. Het kan soms al jong beginnen.
Er zijn vele vormen van slaap stoornissen. Niet kunnen inslapen, niet kunnen doorslapen, slaapapneu, etcetera.

Slaapstoornissen bij kinderen

Slaapstoornissen bij kinderen kunnen door meerdere factoren ontstaan. Er kan een lichamelijke oorzaak in het spel zijn. Het kan echter ook zijn dat een kind als baby nooit vanzelf heeft leren slapen, recent ziek is geweest of medicijnen of vaccinaties heeft gehad. Soms speelt er een familieomstandigheid zoals gezinsuitbreiding, spanning in het gezin of een sterfgeval.

Door samen met uw klassiek homeopaat te kijken naar de situatie wordt veel duidelijk over het ontstaan van dit slaapprobleem en kan een gerichte behandeling worden ingezet. Met behulp van klassieke homeopathie kan bijvoorbeeld een lichamelijk ongemak opgelost worden, een kind kan beter leren omgaan met moeilijke situaties of bijwerkingen van vaccinaties of medicijnen kunnen worden ontstoord.

Slaapstoornissen bij volwassenen

Een groot deel van de Nederlandse volwassenen heeft last van slaapstoornissen. Mensen kunnen soms niet inslapen of niet doorslapen. Soms liggen mensen te piekeren en slapen daardoor niet in.

Soms slapen mensen niet door. Ze worden regelmatig wakker door een lichamelijke oorzaak of door nare dromen. Ook kan er bijvoorbeeld sprake zijn van slaapapneu. Dan snurkt de patiënt en valt de ademhaling tijdens de slaap regelmatig even stil. Dit kan enkele seconden tot zelfs enkele minuten duren.

De hersenen geven telkens weer een signaal af om door te ademen en als gevolg hiervan wordt de patiënt steeds een beetje wakker. Ogenschijnlijk slapen ze door, terwijl dit dus niet het geval is. Mensen komen hierdoor diepe en ontspannen slaap tekort met diverse complicaties als gevolg.

Klassieke homeopathie behandelt de oorzaak

Gerichte behandeling van de oorzaak van het probleem met behulp van klassieke homeopathie kan het probleem verhelpen zodat mensen weer een gezond slaappatroon ontwikkelen en de complicaties verdwijnen.