Griep!

De griep houdt alweer enige tijd huis in ons land. En velen zijn voor de bijl gegaan. Er gaan dit jaar verschillende varianten van de griep rond. Eén ervan is de H1N1, bij ons ook wel bekend als de Mexicaanse griep. Een agressieve variant waar mensen flink ziek van zijn en ook enkele weken voor nodig hebben om van te herstellen.  Griep wordt nogal eens verward met een stevige verkoudheid, waar momenteel ook veel mensen last van hebben .

Griep wordt echter gekenmerkt door hoge koorts, spierpijnen, soms gewrichtspijnen, hoofdpijn, luchtwegklachten, gebrek aan eetlust en een gevoel van algehele malaise. Soms komt daar nog een infectie bij. Griep wordt veroorzaakt door een virus. Dit is de reden dat toedienen van antibiotica geen zin heeft. Deze groep van medicijnen werkt tegen bacteriën, maar kan een virus niet bereiken en doden.

Alleen als een bacteriële infectie naast de griep optreedt heeft toedienen van antibiotica zin om deze bijkomende infectie te bestrijden. Antibiotica doden helaas ook veel gezonde bacteriën die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Veel drinken, rust nemen en uitzieken lijkt de beste remedie tegen een griepinfectie.

En homeopathie?

Homeopathie kan daarentegen wel veel bijdragen aan herstel van de griep. Afhankelijk van wat uw griepklachten precies zijn en hoe de griep bij u verloopt kan een klassiek homeopaat voor u een passend medicijn uitzoeken.

Dit homeopathische geneesmiddel past precies bij uw vorm van ziek zijn en zorgt ervoor dat uw lichaam in staat is om snel en effectief het griepvirus op te ruimen. Hierdoor voelt u zich binnen enkele dagen vrij van klachten en verloopt vervolgens ook het volledige herstel proces van de griep veel sneller.

Fijn voor patiënt en werkgever!

Kortom: u voelt zich veel sneller weer beter en bent aanzienlijk vlotter in staat om uw dagelijkse werkzaamheden weer te hervatten. Hierdoor wordt ziekteverzuim op de werkvloer flink bekort.

Homeopathie is relatief goedkoop en zeer effectief! Zowel voor de zieke als voor zijn/haar werkgever is homeopathie dus een aantrekkelijke optie.