Last van een depressie?

In de praktijk zie ik regelmatig mensen die in meer of mindere mate last hebben van klachten van depressieve aard. Voor de een is het mild en tijdelijk, bij een ander kan het heftiger zijn en/of langer aanhouden. Bij nog weer anderen is het een chronisch probleem. In deze tijd van het jaar neigen mensen er vaker naar om zich somber te voelen; de blaadjes vallen en het zonlicht neemt af. Sommige mensen zijn hier gevoelig voor.

Hoe kom je eraan?

Er zijn echter veel mogelijke oorzaken voor het ontstaan van een depressie. Langdurige zorgen bijvoorbeeld over het werk of over iemand in je directe leefomgeving, het verlies van een dierbare, angstige situaties waar mensen aan zijn blootgesteld.

Vrouwen in de vruchtbare levensfase kunnen gevoelig zijn voor de schommelingen in hun vrouwelijke geslachtshormonen tijdens de menstruatiecyclus. In de tweede helft van deze cyclus kunnen vrouwen hierdoor last hebben van irritatie, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en/of emotioneel labiel zijn. En ze hebben er zelf geen invloed op.

Ook na een bevalling komt het voor dat een vrouw somber wordt, zich niet echt gelukkig voelt met haar kindje. Als de roze wolk maar niet lijkt te komen en de slapeloze nachten toenemen kan het met een jonge moeder op psychisch vlak uit de hand lopen.

Wat doe je eraan? En helpt het?

Soms hebben mensen al diverse therapieën ondergaan en/of medicijnen gebruikt. En dan nog kan het gebeuren dat iemand niet lekker in zijn vel zit en overal beren op de weg ziet.

Ook kan men door medicijngebruik wel zijn klachten van somberheid kwijt zijn, maar ook andere gevoelens kunnen sterk zijn afgezwakt. De mensen in hun omgeving ervaren hen dan als ‘vlak’, niet betrokken of afstandelijk. Een onplezierige beleving, ook voor de persoon die het betreft.

En hoe kom je eraf?

Met behulp van Klassieke Homeopathie worden mensen met dit soort problemen doorgaans goed geholpen. Door samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de depressieve gevoelens kan een homeopathisch middel worden gegeven dat bij die persoon in zijn specifieke situatie past. En dat vervolgens helpt om de geestelijke en emotionele balans te herstellen. En blijvend weer lekker in je vel te zitten!