Klassiek Homeopaat sinds 1992

Sinds 1992 ben ik Klassiek Homeopaat. Als verpleegkundige en jonge moeder kwam ik in de tachtiger jaren eerst voor mijn eigen kinderen en daarna voor mezelf in aanraking met de Klassieke Homeopathie. Ik raakte onder de indruk van de uitgebreide mogelijkheden en de effectiviteit van deze geneeswijze. Wat mij in het bijzonder aanspraak was de holistische vorm van deze behandelwijze. Ik merkte dat mijn kinderen en ik er niet alleen lichamelijk beter van werden, maar we kwamen ook emotioneel en geestelijk beter in balans door de homeopathische behandeling.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt. Waardoor zij soms geestelijk hun balans kunnen verliezen en weer terug vinden. Soms op eigen kracht, een andere keer met behulp van ondersteuning. Dit heeft mij doen besluiten om Klassieke Homeopathie te gaan studeren. Ik volgde de vijf jarige HBO opleiding aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel en ben daarna een praktijk voor Klassieke Homeopathie begonnen in Emmen. In korte tijd groeide deze uit tot een fulltime praktijk.

Verloskundige

In 2001 kreeg ik de kans om verloskunde te gaan studeren in Groningen. Een lang gekoesterde wens. Ook deze HBO opleiding rondde ik met goed gevolg af. Vervolgens ben ik verloskundige geworden in Roden, Leek en omgeving.

Tijdens mijn studie en de verloskundige werkzaamheden ben ik de Klassieke Homeopathie blijven aanbieden. Nu met name voor alle gezinnen die verbonden waren aan mijn verloskundigenpraktijk en die gebruik wilden maken van deze mogelijkheid.

Ik deed dit vanuit mijn enthousiasme voor deze prachtige geneeswijze die zeer effectief en onschadelijk is, mits goed toegepast.

Welzijn

Het welzijn van de cliënt staat bij mij op de eerste plaats. Vanuit mijn achtergrond in de gewone medische sector en in de alternatieve medische geneeskunde hecht ik veel waarde aan een goede samenwerking tussen deze beiden.

In 2015 ben ik opnieuw een volledige praktijk voor Klassieke Homeopathie begonnen na het beëindigen van mijn verloskundige werkzaamheden. In de hoop dat nog velen de vruchten mogen plukken van deze bijzondere geneeswijze.

Zo ben ik al meer dan veertig jaar werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan ruim twintig jaar als Klassiek Homeopaat.