Week van de homeopathie 2018

In de week van 9 t/m 16 april is het weer de internationale week van de homeopathie. Deze week is gekozen omdat op 10 april 1755 Samuel Hahnemann is geboren. Hij was de grondlegger van de Klassieke Homeopathie. En daarmee ook van de andere vormen van homeopathie.
In deze week worden er in heel Nederland door diverse klassiek homeopaten allerlei activiteiten georganiseerd om de klassieke homeopathie onder de aandacht te brengen.

Samuel Hahnemann

samuel hahnemannSamuel Hahnemann werd geboren als oudste zoon van een porselein schilder in de stad Meissen in Duitsland. Er werd van hem verwacht dat hij zijn vader op zou volgen in het ambacht. Maar hij was een intelligente jongeman die arts wilde worden. Als eenvoudige arbeiderszoon is hem dat toch gelukt! Na het studeren van zeven vreemde talen ging hij als tolk/vertaler aan het werk en bekostigde zo zijn studie geneeskunde.

Na een eigen huisartsenpraktijk gehad te hebben gedurende 5 jaar raakte hij zeer gefrustreerd over de geneeskunde in zijn tijd en de tegenvallende resultaten. Hij besloot zijn praktijk te sluiten en weer als tolk/vertaler aan het werk te gaan.
In die tijd ontdekte hij dat kininebast kon helpen bij de genezing van malaria. En daar lag de basis voor zijn nieuwe visie op geneeskunde. Vanaf dat moment tot aan zijn 88e levensjaar heeft hij vervolgens de klassieke homeopathie ontwikkeld en steeds verder verdiept en verfijnd.

Lezing en inloopspreekuur

Voor wie hier meer over wil weten houdt Nicoline op 12 april om 19.30 uur een lezing in dorpshuis De Enter, Leeksterweg 23 in Haulerwijk. Deze lezing is gratis toegankelijk.

Voor mensen met persoonlijke vragen in relatie tot homeopathie is er op zaterdag 14 april een gratis inloopspreekuur in de praktijk. Van 9.30 uur tot 12.00 uur kunt u terecht voor een mini consult van 15 minuten. Dit gebeurt op afspraak. U kunt zich via e-mail aanmelden op [email protected] of telefonisch via 06-31782302.