De week van 10 t/m 16 april is de week van de homeopathie. Het thema van deze week is ‘Homeopathie als preventieve geneeswijze’.

Het belangrijkste werkingsmechanisme in de klassieke homeopathie is het versterken van het zelfgenezend vermogen dat van nature in ieder mens aanwezig is. Dit zelfgenezend vermogen bestaat uit verschillende aspecten, zoals onder andere het immuunsysteem, de energie of levenskracht, de belangrijke organen in het lichaam zoals lever, hart, hersenen en longen. Een goed functioneren van deze systemen wordt bereikt door het gebruik van homeopathische middelen.

Gezondheid stimuleren en behouden

Welk middel nodig is om een persoon in balans te brengen wordt bekeken in een uitgebreid consult. Na dit consult kiest de klassiek homeopaat een homeopathisch medicijn uit dat past bij die persoon, zijn of haar probleem en de specifieke situatie waarin deze mens zich bevindt.  Dit middel stimuleert het zelfgenezend vermogen en herstelt daardoor de balans op geestelijk, emotioneel en lichamelijk niveau. Klassieke homeopathie is zo een natuurlijke geneeswijze die de hele mens behandelt.

Als het zelfgenezend vermogen in een mens goed functioneert is hij of zij beter in staat zich te weren tegen ziekte verwekkende prikkels als virussen en bacteriën. Maar ook andere ernstige aandoeningen krijgen minder kans om zich te ontwikkelen.

Zo kan klassieke homeopathie door herstel van dit zelfgenezend vermogen preventief werken en het verkrijgen en/of behouden van gezondheid stimuleren.

Gratis kennismakingsconsult

Om deze natuurlijke geneeswijze meer onder de aandacht te brengen worden er deze week in het hele land door diverse klassiek homeopaten activiteiten ontwikkeld. Zo is er in mijn praktijk de mogelijkheid van een gratis kennismakingsconsult.  Wanneer u meer wilt weten kunt u contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak voor dit gratis consult van 30 minuten. In dit gesprek kan worden bekeken of klassieke homeopathie een mogelijkheid voor u is.

Bereikbaarheid

U kunt mij op verschillende manieren bereiken. Op het telefonisch spreekuur; dit is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 9.30 uur op telefoonnummer 06-31782302.
Ook kunt u een email sturen naar [email protected] .
En op de website kunt u het contactformulier invullen.